När en nyckelroll inom organisationen plötsligt står tom eller ett kritiskt projekt behöver extra resurser, är en interimslösning ofta den optimala vägen framåt. Med interimslösningar får ditt företag snabb tillgång till erfarna ledare och specialister som direkt går in och skapar värde – oavsett om det handlar om att fylla ett kompetensgap eller att leda en specifik förändring.

Vad är en interimslösning?

En interimslösning innebär att en organisation anlitar en kvalificerad person på tillfällig basis, vanligtvis för att fylla ett akut kompetensgap, driva ett förändringsarbete eller hantera särskilda projekt. Det är en flexibel lösning som ger tillgång till rätt kompetens i rätt tid, utan de långsiktiga åtaganden som en fast anställning innebär.

Kontakta oss om ni har behov
av en Interimlösning

Vi återkommer inom några timmar.

Så fungerar en interimslösning

Att anlita en extern senior ledare med expertkunskap är enkelt och smidigt. Vi hjälper dig genom hela processen – från identifiering av behov till leverans av rätt senior ledare:

Behovsanalys: Tillsammans med dig definierar vi de specifika kompetenskrav och de mål som interimslösningen ska uppnå.
Matchning: Vi använder vårt kvalitativa nätverk av erfarna seniora ledare för att hitta den bästa för din situation.
Implementering: Rätt kompetens är snabbt på plats och börjar omedelbart arbeta för att nå uppsatta mål.
Uppföljning: Vi följer upp regelbundet för att säkerställa att interimslösningen levererar det resultat som förväntas.

Fördelarna med interimslösningar

Interimslösningar erbjuder flera fördelar för företag som behöver agera snabbt och effektivt:

  • Snabb implementering: En interimschef är oftast på plats inom några dagar.
  • Expertkompetens: En senior specialist är alltid mycket erfaren och bidrar snabbt till verksamheten med sin specifika kunskap och expertis.
  • Flexibilitet: Tjänsten kan skalas upp eller ner beroende på behov, vilket ger maximal flexibilitet för er som kund.
  • Kostnadseffektivitet: Eftersom interimslösningar är temporära, slipper ni som företag långsiktiga åtaganden och kostnader relaterade till fast anställning och kan agera utifrån den kompetens som behövs just nu.

”En interimslösning är ett av de bästa sätten att snabbt få in ledarkompetens i företaget.”

När är en interimslösning rätt val?

En interimslösning kan vara rätt val i flera olika situationer, till exempel:

Ledarskapsförändringar: När en ledande befattningshavare plötsligt lämnar företaget eller är frånvarande under en längre tid.
Transformation och förändringsarbete: Vid förändringsprojekt som kräver specifik kompetens och erfarenhet för att lyckas.
Tillfälliga kompetensbehov: Vid expansionsfasen eller andra situationer där företag behöver extra kapacitet och ledarskap under en begränsad tid.
Kris- och turnaround-situationer: När företaget står inför en kris och behöver starkt ledarskap för att vända en negativ trend.

Kontakta oss

Varför välja oss för din interimslösning?

Med vår djupa branscherfarenhet och kvalitativa nätverk av interima ledare kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som möter just dina behov. Vi förstår vikten av att agera snabbt och leverera resultat – och vår process är utformad för att göra detta möjligt, varje gång.

Behöver du en snabb, flexibel och effektiv lösning för din organisation? Kontakta oss idag för att diskutera hur en interimslösning kan hjälpa ditt företag att nå sina mål.