Vi på Mason

Håkan Ossmyr

Läs mer om mig

Anna Feuk

Läs mer om mig

Per-Arne Stenlund

Läs mer om mig

Beatrice Nordwall

Läs mer om mig
Pontus Lesse

Pontus Lesse

Läs mer om mig

Krister Jönsson

Läs mer om mig

Börje Persson

Läs mer om mig

Torgny Hellström

Läs mer om mig

Kontakta oss om ni har behov
av en interimschef

Vi återkommer inom några timmar.

Vår historia

Redan 1992 började Masons grundare Jan Andersson att använda uttrycket interimschef och Interim Management i Sverige. Efter tio år som interimschef saknade Jan en marknadskanal till nya uppdrag och startade Mason Management AB i januari 2002. Med sin långa erfarenhet har Mason varit föregångare på många områden för att utveckla branschen i Sverige och internationellt.

Först ut  –  2002
Mason var först ut på marknaden i januari 2002 som leverantör av Interim Executives till uppdragsgivare som söker temporära ledare i Sverige eller internationellt. Bland klienterna finns ägarledda bolag, publika och noterade bolag, internationella uppdragsgivare samt offentlig verksamhet.

Internationell etablering 2006
2006 blir Mason partner i Interim Management Worldwide (IMW) ett internationellt partnership med säte i Holland. Idag levererar Mason strategisk ledarskapsförsörjning med Interim Executives i Sverige och med partners i 25 länder.

IMW har hittills hjälpt klienter i över 50 länder worldwide och är den första och största internationella organisationen i branschen.

Strategiska val 2020
År 2020 tar Anna Feuk och Per-Arne Stenlund över Mason som blir ett partnerägt bolag och förstärker sina positioner inom svensk internationell industri och tjänsteföretag. Grundaren Jan Andersson lämnar det operativa arbetet som vd och går in i rollen som senior rådgivare till ledningen. Jan är fortsatt även styrelseledamot i IMW och kommer att arbeta med branschfrågor i Sverige.

Förvärvade av Nextt management 2024
Mason Executive Interim AB har förvärvats av det danska företaget Nextt Management, en ledande aktör inom executive interimslösningar. Från och med april 2024 blir Håkan Ossmyr ny VD för Mason Executive Interim. De tidigare ägarna, Anna Feuk och Per-Arne Stenlund, kommer att fortsätta vara verksamma inom bolaget.