Våra interimschefer

  • Våra interimschefer har gjort ett aktivt val i den personliga karriärutvecklingen. 85 % av interimscheferna har tagit ett medvetet beslut att arbeta som interimschef som alternativ till anställning.
  • Medelåldern på våra interimschefer i Sverige är ca 50 år.
  • Våra interimschefer arbetar genom egna bolag och är validerade och associerade till Masons nätverk. Nätverket ger förutsättningar för kvalificerade uppdrag, en kollegial kontakt och tillgång till samarbetspartners med specialistkompetens.
  • Våra uppdrag löper ofta från 6 månader till mer än ett år. Befattningen är ofta på exekutiv nivå eller interim vd och ledare i en funktion som ingår i ledningsgruppen. Uppdragen är i situationer där klienten inte kan anställa, eller vill tillföra en högre kompetens för att vitalisera organisationen.
  • Dock kan ett interimsuppdrag övergå till en anställning om båda parter är överens om detta.
  • Att anlita en interimschef på try-hire basis, är ofta ett bra alternativ när det antingen inte finns tid för en rekrytering, eller behov på sikt av en tillsvidareanställd.

 

Vill du veta hur det är att arbeta som interimschef?

Lyssna på vårt webbinar nedan:

Kontakta oss om ni har behov
av en Interimchef

Vi återkommer inom några timmar.

Vårt nätverk

Vårt nätverk av associerade interimschefer består idag av ca 3000 personer och omfattar kompetenser på ledningsnivå med erfarenhet av de flesta branscher. Interimscheferna valideras i vår urvalsprocess där vi säkerställer kompetens och ledarprofil innan interimscheferna associeras till Mason. Våra interimschefer kännetecknas av hög kapacitet och en operativ skicklighet i ledarskapet.

Läs mer

”En interimschef har en unik profil, ett tydligt ledarskap och en stark egen drivkraft.”

Viktiga egenskaper för en interimschef

⦁ Senior ledare med hög kapacitet och dokumenterad erfarenhet på ledningsnivå

⦁ Hög och bred kompetens med operativ skicklighet i ledarskapet som interim vd

⦁ Professionella interimschefer med stort engagemang och djup kompetens, inte bara duktiga generalister

⦁ Förmåga att tillföra stor kompetens och värde från första dagen i uppdraget

⦁ Komfortabla med arbetssättet och drivs av att få nya erfarenheter från olika organisationer

⦁ Interim vd - Flexibla, ödmjuka och lyhörda med stor management förmåga

⦁ Landar springande i uppdragen

Kontakta oss

Hitta rätt interimschef

Mason Executive Interim erbjuder en unik lösning för företag som står inför utmaningar och behöver en erfaren ledare med kort varsel, med oss kan ni räkna med att ha en interimschef på plats inom två veckor. En interimschef i vårt nätverk har bred kunskap och erfarenhet från olika branscher och har bevisat framgång i att hantera komplexa situationer och leda företag genom förändringar. Med rätt kompetens sätter sig han eller hon snabbt in i verksamheter och tar fram nya lösningar och idéer.

Om ditt företag befinner sig i en kritisk situation, såsom övergång till nya marknader eller omorganisering, kan en interimschef från Mason Executive Interim göra skillnaden. De bringar in en frisk syn på situationen och arbetar tillsammans med ditt team för att säkerställa att ditt företag fortsätter att växa och utvecklas.

Välj Mason Executive Interim när du behöver en pålitlig och vass interimschef som kan agera snabbt och effektivt för att lösa utmaningar och ta ditt företag till nästa nivå.