Ansök här

Mason söker till en befintlig klient en Senior ERP konsult. Ett tillverkande SME bolag inom mekanisk industri och med eget unikt produktprogram. Bolaget arbetar globalt med försäljning och eftermarknad, har sin bas i Skåne och tillhör en global tysk koncern.

Bolaget har haft affärssystemet Pyramid installerat i flera år utan att till fullo utnyttjat systemet. För 2,5 år sedan startades ERP-projektet om, och flera förbättringar har gjorts som att integrera försäljning i systemet och skapa instruktioner för systemet.

Man är nu i ett läge där man behöver ta nästa steg som innefattar genomgång av nuvarande arbetsprocesser i ERP systemet för att säkerställa att man får in rätt data i systemet och för att optimera arbetet.

ERP Konsulten rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter

  • Det övergripande målet är att skapa en helhetssyn som täcker alla aspekter av företagets affärsprocesser och analysera hur standardprocesser kan behöva anpassas för att passa företagets affärsmodell och de funktionella behoven.
  • Efter analysen, identifieringen av svagheter, utformningen av affärsprocesser/konceptuella lösningar och den slutliga implementeringen måste konsulten stödja och utbilda nyckelanvändarna i hur de mest effektivt kan följa de relevanta arbetsflödena i sina enskilda ERP-moduler.
  • ERP-konsulten bör säkerställa att det finns en medvetenhet/kvalificering/kunskap inom de berörda avdelningarna genom att sätta upp riktlinjer och föreslå utbildning för personalen där så behövs.

Kvalifikationer

  • Djup förståelse för de tekniska aspekterna av en ERP-mjukvara.
  • Erfarenhet/kunskap om ERP-processen, inklusive försäljning, produktion, inköp, lagring, service och ekonomi.
  • Dokumenterad kunskap för att kartlägga affärsprocesser till ERP-systemet och säkerställa att modulfunktionerna uppfyller verksamhetens behov. Kunskap om standardiserade affärsflöden som krävs i ett typiskt processlandskap i ett ERP-system.
  • Dokumenterad problemlösningsförmåga och förmåga att konceptuellt felsöka även tekniska problem (identifiera störningar etc.) och effektivt vägleda IT ERP-experter.
  • Erfarenhet av ERP system i medelstora tillverkande industrier.
  • Flerårig praktisk erfarenhet som nyckelanvändare med ERP-system (helst Pyramid).

Uppdraget planeras att starta vecka 25 med en varaktighet av 6 månader.

Uppdraget beräknas pågå i 6 månader och start önskas under vecka 25. Bolaget har semestervecka 29,30 och 31. Arbetsplatsen är i Skåne.

Du är välkommen med att ladda upp din ansökan och CV på Ansökan knappen. För ytterligare information var vänlig kontakta Per Arne Stenlund, Mason Executive Interim, 0766-299 277

Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot din ansökan per mail.

MASON EXECUTIVE INTERIM

Per Arne Stenlund
0766-299 277

Ansök här

Vill du få de senaste nyheterna?

Missa inget, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera