En strategisk interimslösning

Samuel Sandkvist, från Mason Executive Interim, har tagit rollen som interim platschef för Fasadglas fabrik i Hultsfred. Enligt VD Richard Forssman har hans ankomst varit avgörande för att hantera företagets snabba tillväxt och ökade produktionsbehov.

Behovet av snabb expansion

Efter att ha mottagit flera stora beställningar stod Fasadglas inför behovet av att tredubbla sin produktion av träfasader. Expansionen krävde snabbt en kompetent ledare för att säkerställa att produktionen kunde fortsätta utan avbrott. ”När dessa omfattande ordrar inkom, blev det akut för oss att hitta en erfaren ledare som kunde hantera produktionen direkt”, förklarar VD:n Richard. ”Det ledde oss till att kontakta Mason Executive Interim för en kvalificerad interimschef.”

Framgång genom samarbete och ledarskap

Sedan uppdragets start har det varit ett nära samarbete för att driva fabriken framåt. Richard beskriver: ”Samuel har verkligen fokuserat på att optimera produktionen och hantera personalen, vilket har frigjort mig att koncentrera mig på de ekonomiska aspekterna och strategisk utveckling.” Denna tydliga arbetsfördelning har lett till betydande förbättringar i fabrikens effektivitet och medarbetarnas trivsel. ”Tack vare Samuels ledarskap har vi kunnat öka produktionstakten för att möta de nya orderkraven. Hans erfarenhet och förmåga att snabbt anpassa sig har varit avgörande för vår framgång,” tillägger Richard.

Anlitandet av en Interim platschef har gett Fasadglas en betydande strategisk fördel. ”Med omfattande erfarenhet och ledarskapsförmåga har han varit avgörande för att hantera vår expansion och säkerställa att produktionen klarar av framtida utmaningar”, avslutar VD:n. Med planer på ytterligare expansion och nya rekryteringar ser framtiden ljus ut för Fasadglas.

Foto: Jimmy Larsson

Vill du få de senaste nyheterna?

Missa inget, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera