På TePe i Malmö har en inhyrd Interim Supply Chain Manager blivit VD:s dagliga bollplank.

Anna Feuk är founding partner på Mason Executive Interim, som förmedlar interimschefer till företag som TePe. Hon menar att inhyrande chefer och företag numera i högre grad än tidigare efterfrågar någon som kan bidra strategiskt och inte enbart fylla en operativ roll.

– Jag upplever att våra kunder är ganska medvetna om det. Hade du frågat mig för fem år sedan hade jag svarat lite annorlunda, men det har hänt väldigt mycket de senaste åren. Fler och fler kunder har provat och då har de också gjort den här erfarenheten.

Hon understryker att interimscheferna företaget arbetar med är förändringsledare.

– Det är nästan alltid en förändring som ska drivas. Det kan vara att kunderna startar en rekryteringsprocess parallellt, för att de ska ha in en permanent ersättare så småningom. Med en interimschef på plats kan de rekrytera i lugn och ro då det kan ta sex månader eller mer.

Laurent Berthelot på TePe tror att kostnaden kan göra att många organisationer tänker två gånger innan de väljer att ta in en interimschef. Men menar samtidigt att det finns en risk och en alternativ kostnad i att sätta en avdelning ”på paus” medan man rekryterar en ny permanent chef.

– Skulle vi stå ut med några månader utan chef för att gå direkt till en lösning som är den långsiktiga? Ibland kanske man tänker att en interimslösning bara är att flytta problemet längre fram i tiden, men det har varit en läxa för mig att det är tvärtom. Vi har accelererat förändringar i organisationen som vi ändå behövde göra, säger han.

Läs hela artikeln här på Chefstidningen: https://chefstidningen.se/ledarskap/egentligen-ar-du-overkvalificerad-for-jobbet/ 

Vill du få de senaste nyheterna?

Missa inget, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera