Mason Executive Interim AB förvärvas av danskt ledande bolag inom Executive Interim Solutions

Ny VD och ägare tar över rodret på Mason Executive Interim. Målet är en tydlig position som främsta leverantör av interimslösningar för chefer.

Från och med april 2024 är Håkan Ossmyr VD för Mason Executive Interim AB, ledande leverantör av lösningar inom executive interim. Håkan Ossmyr har under lång tid arbetat med interimslösningar, affärsutveckling och ledarskap och har bidragit till betydande tillväxtresor i de företag han arbetat för.

”Under mer än 20 år har Mason byggt upp ett kvalitetsvarumärke och har en mycket stark position på marknaden inom lösningar för executive interim. En solid utgångspunkt att bygga vidare på när vi framåt ska befästa Masons position som ledande inom området och fortsätta vår tillväxtresa. Mason har en stor potential som jag ser fram emot att utveckla vidare tillsammans med kunderna och vårt team runt om i Sverige”, säger Håkan Ossmyr.

I samband med utnämningen av VD förvärvas Mason Executive Interim av Nextt Management, ledande dansk leverantör av lösniningar inom executive interim.

”Vi har under en längre tid letat efter en ny ägare som kan vidareutveckla Mason till att bli en ännu starkare leverantör av executive interimslösningar – och det har vi nu lyckats med till fullo. ”Det är en perfekt match, och vi ser en stor potential. Det finns viktiga synergier att hämta här, vilket också gynnar och glädjer våra kunder”, säger tidigare ägare Anna Feuk.

”Förvärvet är logiskt eftersom båda företagen inom executive interim bygger på högkvalitativa lösningar, integritet, erfarenhet och starka kompetenser. Samtidigt har de under många år samarbetat kring dansk-svenska och nordiska interimslösningar genom ett gemensamt medlemskap i det globala interimsnätverket Senior Management Worldwide.
En av de stora fördelarna med förvärvet är att vi nu med samma ägare kan realisera synergier och befästa positionen i både Sverige och Danmark. Förvärvet och det nära samarbetet ger också Mason Executive Interim och Nextt Management möjlighet att bli en tydlig nr 1 när det gäller gränsöverskridande exekutiva interimslösningar i hela Norden”, säger nya ägaren Christian Hvashøj Schaarup.

De tidigare ägarna av Mason Executive Interim – Anna Feuk och Per-Arne Stenlund – kommer att fortsätta i bolaget.


Faktaruta

Mason Executive Interim är en av de ledande leverantörerna av executive interimslösningar i Sverige. Bolaget grundades 2002 och vänder sig främst till ägarledare, private equity och börsnoterade bolag med CxO-profiler när rätt bemanning saknas på nyckelpositioner eller när bolaget genomgår transformationer och förändringsprocesser. Mason Executive Interim finns representerade i hela Sverige.  Som svensk partner i det globala interimsnätverket Senior Management Worldwide bidrar man även till exekutiva interimslösningar i övriga Europa, Asien, USA, Mellanöstern och Afrika.


För ytterligare information,

Ägare:
Christian Hvashøj Schaarup
Direktør og Partner
Dampfærgevej 27-29, 5. sal, DK-2100 Kbh. Ø
Skæringvej 88, DK-8520 Lystrup
Mobil:+45 2683 9938
Mail: chs@nextt.dk

VD:
Håkan Ossmyr
Mason Executive Interim AB
Adress: Kärleksgatan 2 A, 211 45 Malmö
Phone:  +46 735315676
E-mail:  hakan.ossmyr@mason.se
www.mason.se

Vill du få de senaste nyheterna?

Missa inget, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera