Vi söker en tillfällig VD för skånsk innovationskraft som gör hållbar skillnad i världen.

Tillsammans med privata och offentliga aktörer vägleder och utvecklar bolaget nya möjligheter för innovation och tillväxt. Innovationsområdena är hälsa, mobilitet och livsmedel där Skåne har unikt goda förutsättningar att möta globala behov och bidra till hållbar livskvalitet i världsklass.

Bolagets tillvägagångssätt inkluderar att, tillsammans med projektpartners, stödja och driva innovationsaktiviteter inom områdena entreprenörskap, framväxten av nya branscher, nya tekniksatsningar, testbäddar. Dessutom huvudaktiviteter inom vård och transport samt att stödja medarbetaridéer för att de ska implementeras i vården. Utgångspunkt är Skåne. Idag finns ca 40 medarbetare i organisationen och samtliga är innovationsledare i organisationen. Utöver att vara innovationsledare arbetar vissa medarbetare även med bland annat ekonomi, HR och administration.

Kravprofil för uppdraget

  • Minst fem års erfarenhet av ledarskap och innovationsledning i snabbt utvecklande och föränderliga organisationer och branscher.
  • Egen erfarenhet från start-up och/eller entreprenöriell och innovativ verksamhet.
  • Erfarenhet från ekonomisk uppföljning, budget och projekt/organisationsadministration samt organisationsutveckling/styrning.
  • Stor erfarenhet av tillitsbaserad, transparent och coachande ledarstil bekväm med självledarskap hos kollegorna och intresserad av att utveckla och värna företagskulturen och arbetsmiljön.
  • Flytande engelska och svenska i tal och skrift.
  • Master eller kandidatexamen från högskola/universitet

Företaget kommer att påbörja en rekrytering till denna tjänst då nuvarande VD har avgått. För att säkerställa kontinuitet i bolagets ledning så har man beslutat att tillsätta en VD på kort sikt, då i ett interimsuppdrag.

Här kan du läsa mer om Interim VD

Planerad tid för uppdraget är oktober 2023 – december2023/januari 2024 med möjlighet till förlängning. Uppdraget ska genomföras som heltid på plats i kontoret.

Välkommen med din ansökan genom att registrera din CV genom att använda knappen nedan så snart som möjlig eftersom urvalsprocessen pågår. Om du har frågor om uppdraget vänligen kontakta Christian Bilde +46 725847300 ,christian.bilde@mason.se

Vänligen notera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar per post.

MASON EXECUTIVE INTERIM

Christian Bilde
+46 725847300

Jobbet är tillsatt

Vill du få de senaste nyheterna?

Missa inget, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera